لزوم عملگرایی در راستای حفظ منافع جمعی

لزوم عملگرایی در راستای حفظ منافع جمعی
لزوم عملگرایی در راستای حفظ منافع جمعی

لزوم عملگرایی در راستای حفظ منافع جمعی

علی فرهی در حاشیه نمایشگاه دوموتکس ترکیه یکی از مشکلات ایران را کم بودن میزان اتحاد در میان همکاران این حوزه بیان کرد و گفت: «تمام ضربه‌هایی که می‌خوریم به‌دلیل ضعف در انجام کارهای تیمی است در حالی‌که در کارهای انفرادی بسیار موفق هستیم و این سبب می‌شود که سیاستگذاری‌ها که لازمه آن همکاری تیمی است به خوبی انجام نگیرد. گاهی لازم است از منافع فردی بگذریم تا منافع جمع حفظ شود و این موضوع نیازمند عمل‌گرایی است.»


وی افزود: «یکی از موضوعات مهمی که نیاز به جمع‌گرایی دارد تا بتوان به‌درستی سیاست‌گذاری کرد موضوع نمایشگاه تهران است. در ایران نمایشگاه فرش دستباف و نمایشگاه فرش ماشینی به‌صورت جداگانه برگزار می‌شود، در حالی‌که اغلب مشتریان صادراتی فرش ایران در خارج از کشور، هم در زمینه فرش ماشینی فعالیت دارند و هم فرش دستباف. بنابراین وقتی نمایشگاه فرش دستباف و ماشینی با فاصله زمانی از یکدیگر برگزار می‌شوند، مشتری خارجی از آن طرف دنیا نمی‌تواند برای دو نوبت با فاصله کم به ایران سفر کند تا از هر دو نمایشگاه استفاده کند. چطور یک مشتری خارجی می‌تواند ابتدای شهریور برای نمایشگاه فرش دستباف و نیمه دوم شهریور برای نمایشگاه فرش ماشینی به ایران سفر کند؟ در چنین شرایطی طبیعتاً بخشی از مشتری صادراتی را از دست می‌دهیم.»
رئیس کمیته فرش ماشینی کشور در ادامه صحبت‌هایش به پایگاه خبری تحلیلی صنعت فرش ایران گفت: «بهترین راهکار، همزمانی و تجمیع نمایشگاه‌های فرش ماشینی و دستباف است. برای دستیابی به این هدف به همکاری و هماهنگی تمام همکاران نیاز است؛ بنابراین پیشنهاد می‌کنیم اعضای محترم کمیته فرش ماشینی تا تعیین تکلیف این موضوع و تجمیع نمایشگاه‌های فرش، از ثبت نام در نمایشگاه فرش ماشینی تهران خودداری کنند.»


فرهی ادامه داد: «تاکنون جلساتی با مسئولان محترم وزارتخانه و مدیرکل محترم دفتر نساجی و پوشاک در این زمینه داشته‌ایم و بررسی در این‌باره به جلسه‌ای که هفته آینده برگزار خواهد شد موکول شده است. ان‌شاءالله در آن جلسه به جمع‌بندی خواهیم رسید.»
رئیس کمیته فرش ماشینی کشور گفت: «من می‌خواهم اشاره‌ای داشته باشم به نمایشگاه دوموتکس ترکیه. نمایشگاه دوموتکس ترکیه در سه سال متوالی در استانبول برگزار شد. تولیدکنندگان قاضی‌انتپ اصرار زیادی داشتند که نمایشگاه باید در قاضی‌انتپ برگزار شود؛ در حالی که شهر قاضی‌انتپ در برابر استانبول یک شهر کوچک با امکانات بسیار محدود است اما برای اینکه بتوانند شرکت برگزارکننده نمایشگاه‌های دوموتکس را وادار کنند که دوموتکس ترکیه به قاضی‌انتپ منتقل شود، نه‌تنها در ترکیه بلکه یک دوره در دوموتکس‌ هانوفر هم شرکت نکردند تا اینکه نهایتا توانستند با اتحاد به خواسته‌های خود دست یابند و نمایشگاه دوموتکس ترکیه به قاضی‌انتپ منتقل شد. امروزه می‌بینیم در شرایطی که امکانات قاضی‌انتپ اصلاً قابل مقایسه با نمایشگاه فرش تهران نیست، نمایشگاه بسیار موفقی است. مشکلات نمایشگاه فرش ماشینی تهران سبب شده است که متاسفانه ما ایرانی‌ها برای گرفتن غرفه در نمایشگاه دوموتکس ترکیه تلاش بسیاری داشته باشیم در حالی‌که جای شرکت‌های ایرانی در این نمایشگاه اصلاً مناسب نیست و هیچ‌کدام از شرکت‌های ایرانی را در راهروهای اصلی مستقر نکرده‌اند.»


او اظهار کرد: «متأسفانه یکی از مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد این است که همکاران ما در فرش دستباف حساسیت بسیار زیادی روی فرش ماشینی دارند و بسیار اصرار دارند که این دو محصول کنار یکدیگر قرار نگیرند؛ درحالی‌که تجمیع نمایشگاه‌های فرش سبب خواهد شد که طرفین از ظرفیت‌های صادراتی یکدیگر استفاده کنند. همان‌گونه که می‌بینید در مهم‌ترین نمایشگاه فرش و کفپوش دنیا که دوموتکس آلمان است، سال‌های سال است این اتفاق افتاده و فرش‌های ماشینی و فرش‌های دستباف کنار یکدیگر عرضه می‌شوند و بسیاری از مشتریان صادراتی فرش ماشینی ایران که به دوموتکس می‌آیند قبل از اینکه به غرفه‌های فرش ماشینی بیایند در غرفه‌های فرش دستباف خریدهای خودشان را انجام داده‌اند یا بالعکس.»


طبق اظهارات علی فرهی: «فرش ماشینی و دستباف رقیب یکدیگر نیستند و در واقع مکمل یکدیگرند. کسانی که مشتری فرش دستباف هستند، ارزش آن را می‌دانند. ما هرگز ادعا نداریم که می‌توان یک ماشین پژو را به جای بنز یا خودروی تویوتا را به ‌جای رولزرویس فروخت. در این مثال فرش دستباف مانند خودروی رولزرویس و فرش ماشینی مانند خودروی پژو یا تویوتا است. مسلما خریداران فرش‌های ماشینی و دستباف نیز این تفاوت‌ها را می‌فهمند و برای هرکدام بهای خودش را می‌پردازند و هر کدام را در جای خودش استفاده می‌کنند. هیچ‌کدام نمی‌توانند جای دیگری را بگیرند. طبیعتاً افرادی که از کالاهای لوکس استفاده می‌کنند و توانایی مالی دارند، برای جایی که نیاز به فرش گران‌قیمت است، فرش دستباف خواهند خرید و بالعکس برای مکان‌هایی که نیاز به فرش‌هایی با قیمت مناسب‌تر است یا برای افرادی که توانایی مالی کمتری دارند فرش ماشینی استفاده خواهد شد.»


رئیس کمیته فرش ماشینی کشور اضافه کرد: «در این زمینه با شرکت مجری برگزاری نمایشگاه فرش ماشینی هم صحبت کرده‌ و از آنها خواهش کرده‌ایم تا مشخص شدن نتیجه، در زمینه ثبت‌نام نمایشگاه فرش ماشینی اطلاع‌رسانی نکنند. اما حتی اگر جلسات ما با مسئولان به نتیجه نرسید و مجری برگزارکننده‌ نمایشگاه مجبور شد در زمینه ثبت نام نمایشگاه فرش ماشینی اطلاع‌رسانی کند، از همکاران عزیز درخواست می‌کنیم تا بررسی و تعیین تکلیف این موضوع در کمیته فرش ماشینی کشور از ثبت نام در نمایشگاه خودداری کنند.»
وی در پایان تاکید کرد: «خواسته‌های کمیته فرش ماشینی کشور کاملا مشخص است:
۱-همزمانی و تجمیع نمایشگاه‌های فرش ماشینی و دستباف؛
۲-زمان نمایشگاه فرش ماشینی افزایش یابد؛ با این هزینه‌های غرفه‌سازی و در حالی که ایران یکی از قطب‌های تولید فرش ماشینی جهان محسوب می‌شود، چهار روز، زمان کمی برای نمایشگاه محسوب می‌شود.»

اخبار مشابه

رتبه: بد خوب
طراحی سایت: مهریاسان