ماه گذشته عملکرد شش ماه ابتدایی سال فروشگاههای زنجیرهای کشور را در حوزه توسعه شعب مورد بررسی قرار دادیم. در آبان ماه عملکرد ۲۰ برند را به عنوان نمونهای از برندهای فعال در حوزه پوشاک، چرم و اکسسوری مورد بررسی قرار دادیم تا وضعیت برندها در نیمه نخست سال را بررسی کنیم.
۳ برند مارال چرم، پاما و بادی اسپینر با افتتاح ۵ شعبه در نیمه نخست سال در صدر این جدول قرار دارند. برندهای دیویدجونز و کفش شیما نیز ۴ شعبه جدید افتتاح کردهاند. برندهای چرم مشهد، بنیس، پریمو، وادین کوک و وب پوش هم با افتتاح ۲ شعبه در رتبههای بعدی قرار دارند و برخی برندها نیز به افتتاح ۱ شعبه اکتفا کردهاند.
این نمودار معیار کوچکی از عملکرد برخی از برندهای ممتاز کشور است که بعضا در شش ماه ابتدایی سال توسعهای نداشتهاند.
اما به راستی این نوع عملکرد برندها چه پیامی برای صنعت دارد؟
آیا مهمترین عامل عدم افتتاح مراکز خرید جدید در کشور است؟
و یا عوامل دیگری از جمله عدم وجود فروشگاههای مناسب در خیابانها، گرانی فزاینده اجاره بهای فروشگاه های مراکز خرید، کسب و کار نه چندان جذاب برندها در نمیه اول سال و کاهش توان خرید مردم این شرایط را رقم زده است؟
از میان برندهایی هم که توسعه داشتهاند، بیشتر شعب در حاشیه خیابانها افتتاح شده است و برخی دیگر نیز در مراکز خریدی افتتاح شدهاند که چند سالی از افتتاح آنها می گذرد تا فرضیه عدم افتتاح مراکز خرید جدید در نیمه اول سال تقویت شود.
البته شرایط افتتاح مراکز خرید کشور در نیمه دوم سال تغییر خواهند کرد و با افتتاح مراکز خرید دومان، کرمان مال، بوشهرمال، مرداس، پین پلازا شیراز، آناهید تهران، میزبان بابلسر و… این رویه تغییر خواهد کرد و اعداد این نمودار نیز دچار تغییر خواهد شد و این جدول نیز در پایان سال آپدیت خواهد شد ولی آیا این روند توسعه کافی است؟
️ به نظر شما دلیل کندی روند افتتاح شعب برندهای ایرانی در سال جاری چیست ؟