بقایایی برای همیشه
برندها تنها در ارزش زمان حالشان خلاصه نمیشوند بلکه یکی از دلایل برتری و ماندگاری یک برند، میزان تاثیرش در درآمدزایی و میزان سرمایه مدیران آیندهاش است. در همین راستا، میزان ثروت برجایمانده از درگذشت صاحبان برندها، همیشه مورد بحث بوده و تا حدودی قدرت مالی مارکهای معتبر تجاری را نشان میدهد. اتفاق اخیرا رخ داده برای سامسونگ، بازار چنین نتیجهگیریهایی را در کرهجنوبی داغ کرده است.
لی سامون، مدیر سامسونگ ۲۵ اکتبر سال ۲۰۲۰ بهعنوان ثروتمندترین مرد کره جنوبی درگذشت و ثروتی عظیم را از خود بهجای گذاشت که گزارشهای محلی ارزش کل آن را بیش از ۳۰تریلیون وون (۲۷ میلیارد دلار) اعلام کردهاند.
تقریبا شش ماه بعد از درگذشتش، وراث، ارث تقریبا ۲۰تریلیون وونی خود را به مقامات مالیاتی کرهجنوبی گزارش دادند.
بقیه ارثیه او از جمله مجموعه هنری بزرگ «لی» که برخی گزارشهای محلی میگویند ارزش آن تقریبا برابر با ۱۰تریلیون وون است، اهدا خواهد شد. در صورت نهاییشدن این پرداخت، این رقم بیشترین مالیات بر ارث در تاریخ کرهجنوبی لقب میگیرد و بیش از ۱۲تریلیون وون است. سازمان ملی مالیاتی کرهجنوبی ۹ ماه فرصت دارد تا گزارش این خانواده را بررسی کند و در مورد مقدار دقیق مبلغ تصمیم بگیرد. اگرچه هنوز این رقم، نهایی نشده اما یک نکته در این خصوص کاملا روشن است و آن اینکه بعید به نظر میرسد که این رکورد به این زودی شکسته شود. رکورد قبلی مالیات بر ارث بالغ بر ۵/ ۹۲۱میلیارد وون بود که توسط خانواده مدیر درگذشته الجی پرداخت شد. این خانواده در حال حاضر مالیات خود را به صورت اقساط پرداخت میکنند؛ آن هم پس از اینکه پسران کوکو وانگ مو پس از تصاحب بیشترین دارایی سهام پدرشان، از پرداخت مالیات ۷۱۶میلیارد وونی شانه خالی کردند.
خانواده حامی گروه هانجین هم پس از درگذشت رئیس این شرکت یعنی چو یانگ هو در سال ۲۰۱۹، یک قبض مالیاتی سنگین دریافت کردند. هانجین شرکت خوشهای کرهای است که در زمینه ارائه خدمات لجستیک، ترابری دریایی، مدیریت فرودگاهها و شرکتهای هواپیمایی، کشتیسازی، خدمات هتلداری و گردشگری فعالیت میکند.
ارثیه افسانهای
چو وون تائه که جانشین پدرش بهعنوان رئیس سامسونگ انتخاب شد، ۲۷۰میلیارد وون را به صورت اقساط و بهعنوان مالیات بر ارث پرداخت میکند. هنوز مشخص نشده شین دونگ بین، از خانواده گروه لوته چه مقدار از پدرش به ارث برده اما براساس برآورد بازار، بهطور متوسط این مقدار بیش از ۴۵۰میلیارد وون است. ناظران بازار میگویند مالیات ارثی که توسط شین جونیور پرداخت میشود باید نزدیک به ۲۷۰میلیارد وون باشد. «لوته» شرکت خوشهای ژاپنی-کرهای است که شرکتهای تابعه و زیرمجموعه آن در زمینه تولید شیرینی، نوشیدنی و غذاهای فوری، ارائه خدمات هتلداری، فناوری اطلاعات، خدمات مالی و بیمه، تجارت کالا، صنایع شیمیایی، ساختوساز و توسعه املاک و مستغلات فعالیت میکند. خود لیکونهی، مدیر درگذشته سامسونگ وقتی در سال ۱۹۸۸، بالغ بر ۳/ ۲۷میلیارد وون دارایی را از پدرش لی بیونگ چول به ارث برد، ۶/ ۱۷میلیارد وون مالیات پرداخت کرد. این مبلغ در آن زمان رکوردی در کرهجنوبی به حساب میآمد اما صورتحساب مالیاتی ۱۲تریلیون وونی کنونی پیش روی وراث او، حدود ۶۸۰ برابر این مبلغ است. کارشناسان مالیاتی میگویند میزان زیاد ارث سامسونگ روی مدیریت مالی کرهجنوبی تاثیرات ملموسی خواهد داشت. میزان درآمد کل کرهجنوبی از مالیات بر ارث برای سه سال تا ۲۰۱۹ حدود ۱۰تریلیون وون بود. بالاترین نرخ مالیات بر ارث کره بالغ بر ۵۰درصد است که برای گزارشهای داوطلبانه با ۳درصد تخفیف مجاز همراه خواهد شد. آمار و ارقام نشان میدهند که ۲۰درصد مبالغ مبادله شده در مالیات بر ارث سود سهام متعلق به بزرگترین سهامداران شرکتهاست.
وراث سامسونگ میتوانند علاوه بر دارایی شخصی خود، از وامهای بانکی و سود سهام شرکتهای سامسونگ برای تامین وجه نقد استفاده کنند. خانواده «لی» در سال گذشته در مجموع ۳/ ۱تریلیون وون سود سهام تنها از طریق سامسونگ الکترونیک دریافت کردهاند اما اوایل سال جاری شایعاتی منتشر شد مبنی بر اینکه اعضای این خانواده، از جمله لی جائه یونگ، برای تامین اعتبار با سرمایهگذاران مختلف تماس گرفتهاند تا بتوانند از مزایای نرخ بهره پایین فعلی استفاده کنند. ناظران صنعت پیشبینی میکنند که برای پرداخت قسط دوم وراث سامسونگ در سال آینده، احتمالا سهامداران این شرکت، سهام شرکتهای تابعه سامسونگ را بفروشند و وامهای بیشتری بگیرند. در مورد فروش سهام، منطقیترین سناریو شامل فروش سامسونگ SDS است. لی جائه یونگ بهعنوان رئیس هیاتمدیره سامسونگ ۲/ ۹درصد از سهام شرکتهای وابسته سامسونگ را در اختیار دارد؛ درحالیکه خواهران او یعنی «لی بوجین» و «لی سئو هیون» به اندازه ۹/ ۳درصد سود میبرند.
منبع: نیویورک تایمز