مدیرعامل سازمان حمایت از حقوق مصرفکنندگان و تولیدکنندگان گفت: از اول اردیبهشت امسال تمام کالاهای بستهبندی شده در سطح کشور مشمول درج قیمت مصرف کننده و تولیدکننده خواهد بود.
عباس تابش معاون وزیر صمت و رییس کل سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان کشور در دیدار با نماینده ولی فقیه در کردستان به طرحهای در دست اقدام دولت در راستای حمایت از تولیدکننده و مصرف کنندگان اشاره و اظهار کرد: قیمت تولید کننده و مصرف کننده از اول اسفندماه سال گذشته درج می شود و از اول اردیبهشت ماه همه کالاها باید همزمان قیمت مصرف کننده و تولیدکننده را درج کنند.
فروشگاه زنجیرهای فروشگاههای کوچک تولیدکننده و واحدهای صنفی هر چهار گروه در برابر اجرای این طرح مقاومت میکردند.
نوشابه، شیرین عسل، آب معدنی و غیره از واحدهای تولیدکننده بودند که در اجرای این طرح مقاومت میکردند.
تابش در ادامه به نحوه اجرای این طرح هم گریزی زد و گفت: قیمت تولیدکننده چند مشخصه دارد سازمان مالیاتی باید بر اساس قیمت درج شده روز کالا از تولیدکننده مالیات دریافت کند.عدد درج شده روی کالا عین فاکتور خرید توزیع کننده است پایین تر از این قیمت ارزان فروشی جرم نیست اما هرگونه بالای قیمت جرم محسوب میشود.
هیچ تصمیمی در کشور در این پروژه گرفته نشده است مگر با حضور و توافق بخش خصوصی بوده باشد و با کار کارشناسی با حضور بخش خصوصی این پروزه پیش رفته است.
فاصله بین تولید و مصرف کننده مشخص است این طرح تا ۴۰ درصد قیمت کالاها را برای مصرف کننده کاهش خواهد داد.
از ۲۷ اذر ماه ۱۴ هزار قلم کالا تا الان مشمول شده است ۸ هزار قلم کالا مشمول تخفیف شده است.
به گفته وی، کالاهای فلهای که بستهبندی نیست از اول اردیبهشت ماه امسال مکلف به درج قیمت تولید و مصرف کننده خواهند بود.
رییس کل سازمان حمایت از حقوق مصرفکنندگان و تولیدکنندگان تاکید کرد: از اول اردیبهشت ماه همه کالاهای بستهبندی شده مشمول درج قیمت کالای مصرف کننده و تولیدکننده در سطح کشور خواهد بود.
وی با بیان اینکه اطلاع واحدهای فروش ۸۴ هزار قلم کالا را احصا کردیم گفت: برخی از کالاها با هزار و ۸۰۰ تومان به توزیع کننده داده میشود و در جریان توزیع با دو برابر افزایش این قیمت به مصرف کننده فروخته می شود.
برآورد ما این شد که این کار ۴۰ درصد سطح قیمت را در کالاهای مشمول تغییر داده و به نفع مصرف کننده برگشت داده میشود.
تابش با بیان اینکه این طرح در دولت سیزدهم تدوین و کلید خورده است گفت: تاثیرات اجرای طرح درج همزمان قیمت مصرف کننده و تولید کننده خیلی سریع برای مصرف کننده مشخص خواهد شد.
سال گذشته برای ۴۲ هزار واحد سوپرمارکت پروانه فعالیت صادر شده و ۱۸ هزار ابطال پروانه شده است.
ایران نسبت به جهان چهارمین کشور صدور رشد قارچگونه فروشگاههای عرضه کالا است.
چند گروه مقاومت جدی در اجرای این طرح داشتند و برای جلوگیری از این کار تمام توان خود را بکار گرفتند برای رفع این چالش جلسات متعدد با نمایندگان این بخشها برگزار شد.
وی از سیستماتیک کردن بازرسیها براساس شفافیت کالاها خبر داد و گفت: در جریان سامانه جامع تجارت بازرسیها انجام و سیستم محل بازرسیها را برای ما مشخص میکند.
منبع:خبرگزاری فارس